Sigloo geboortemelder

De Sigloo geboortemelder is een  betrouwbaar en gebruiksvriendelijk systeem. Het  bestaat uit 2 hoofdonderdelen: een zender (de sigloo) en een ontvanger (een transmitter).  De zender wordt in de vulva genaaid en de ontvanger wordt in de stal geplaatst. De zender detecteert wanneer de merrie begint met de bevalling (het verwijden van de vagina) en waarschuwt via de ontvanger de eigenaar/verzorger telefonisch.

De ontvanger

De ontvanger dient in het stal te worden geplaatst. Bij voorkeur zo dicht mogelijk bij de merrie die zal bevallen. 
Deze ontvanger kan 2 telefoonnummers / personen waarschuwen zodra de bevalling start. Dit gebeurt dankzij de SIM-kaart die werd ingebracht in de Sigloo en heeft hiervoor geen internetverbinding nodig. De ontvanger belt de telefoonnummers één voor één op. Indien de eerste niet kan opnemen, belt deze automatische het volgende telefoonnummer op. Indien de opgebelde het alarm goed heeft ontvangen en zich naar het stal kan begeven, kan deze het alarm annuleren. 

De ontvanger moet worden ingebracht in het stopcontact. Toch bevat deze een batterij die ervoor zorgt dat bij een stroomonderbreking, het alarm toch werkzaam blijft. De ontvanger kan gebruikt worden met meerdere zenders (transmitters) zo dient men voor één stal met meerdere drachtige merries, maar één ontvanger aan te kopen. Zodra één van de zenders signaal stuurt naar de ontvanger, verschijnt het nummer van deze zender op de ontvanger. Zo is het onmiddellijk duidelijk welke merrie aan het bevallen is indien meerdere merries tijdens dezelfde periode zijn uitgerekend. 

De zender (transmitter)

De zender moeten worden ingenaaid door een dierenarts, bijvoorkeur 8 tot 10 dagen voor de uitgerekende datum. Voor het innaaien moet gebruik worden gemaakt van een steriele naald en draad. 

De zender bestaat uit een klein rood doos in kunststof en een magneet die in het doosje zit. 
Zodra de bevalling start en de vulva opent, wordt de magneet uit het doosje getrokken en stuurt de zender een alarm naar de ontvanger. Deze zal op zijn beurt de telefoonnummers opbellen. Het alarm stop zodra de magneet terug in de ontvanger wordt geplaatst. 

Het voordeel van deze zenders is dat ze meerdere malen kunnen gebruikt worden. Ze kunnen zelfs opnieuw worden opgeladen indien de batterij leeg is. Het is absoluut aangeraden om de transmitters na elk gebruik te poetsen met water, dit zal de levensduur verlengen en valse alarmen vermijden. 

 

Tarieven (excl. 21 % BTW)

Sigloo geboortemelder incl. 1 transmitter: 1250,00 €

Extra transmitter incl magneet : 195,00 €

Transmitter oplader: 70,00 € 

Antenne 5 m kabel: 20,00 €

Magneet: 3,00 €

Contacteer ons vrijblijvend voor meer info.

 

Herstellingen

Indien er zich problemen voordoen met uw Sigloo, helpen wij u graag verder.
Mogen wij u vriendelijk vragen eerst per mail contact met ons op te nemen. Mogelijks kunnen we het probleem van op afstand oplossen. Indien nodig is, vragen wij u om de Sigloo of de transmitters naar ons toe te sturen. Gelieve deze op te sturen in een envellop of doos die voldoende beschermend is. Wij zijn niet verantwoordelijk voor schade opgelopen door externe transportbedrijven. Daarnaast vragen wij steeds een begeleidende brief toe te voegen aan het pakket, met daarop vermeld: uw contactgegevens, retouradres en het probleem die zich voordoet.

Transmitters herstellen wij enkel indien zij proper gewassen zijn. De transmitters zijn bestand tegen water en mogen dus ook met water gekuist worden. (Let op de ontvanger, het grijze apparaat, is niet waterbestendigd) 

Wij raden aan om uw Sigloo en de transmitter voor het seizoen te testen (november, begin december). 
In het seizoen kunnen wij niet garangderen dat wij de Sigloo binnen een week hersteld en geretourneerd hebben.