Sigloo geboortemelder

Verwacht uw merrie een veulen? Wilt u 1-2 weken voor de bevalling van uw merrie rustig kunnen slapen en uitgeslapen wakker worden? Met de Sigloo geboortemelder kunt u voortaan met een gerust hart gaan slapen.

De Sigloo geboortemelder is een zeer betrouwbaar en gebruiksvriendelijk systeem. Het systeem bestaat uit 2 hoofdonderdelen: een zender en een ontvanger. De zender wordt in de vulva genaaid en de ontvanger wordt in de stal geplaatst. De zender detecteert wanneer de merrie begint met de bevalling (het verwijden van de vagina) en waarschuwt via de ontvanger de eigenaar/verzorger telefonisch.

Hoe werkt het?

Het systeem bestaat uit twee hoofdonderdelen: een ontvanger en een zender

De ontvanger

Plaats maximaal vier telefoonnummers met een mobiele telefoon op een SIM kaart.  Plaats vervolgens de SIM kaart in het ontvangstapparaat. Bij het begin van de bevalling zal het ontvangstapparaat een radiosignaal van de zender ontvangen. De ontvanger zal vervolgens de SIM-geregistreerde telefoonnummers waarschuwen. U kunt een SMS bericht terugsturen om te weten welke zender alarm stuurt. Zo weet u welke merrie aan het veulenen is.

Plaats de ontvanger in de stal, wachtend op het radiosignaal van de zender. De ontvanger werkt voornamelijk op elektriciteit, maar bij een elektriciteitsonderbreking kan het apparaat blijven werken op de ingebouwde batterij gedurende 48 uur. Als de merries zich ver van de stal bevinden (bv. in de weide) dan kan de ontvanger dankzij de batterij dus dichtbij de merries geplaatst worden.

De ontvanger kan gebruikt worden door zeer veel zenders (maximum 250). Elke zender heeft een ID-nummer. Tijdens een alarm wordt dit ID nummer weergegeven op het ontvangstapparaat, zodat u kunt zien welke merrie aan het veulenen is.

Voor gebieden met een zwak GSM-signaal, kan een optionele sterkere GSM-antenne aangekocht worden, die buiten het gebouw wordt geplaatst. Uw vaste telefoon in uw huis kan ook worden opgeroepen door het registreren van dit nummer op de SIM-kaart in het apparaat.

Op plaatsen zonder GSM-signaal, kunnen we het systeem gebruiken zonder een SIM-kaart met de optionele zoemer, welke zich op een honderd meter afstand van de ontvanger apparaat kan bevinden.

De voordelen van de Sigloo ontvanger

- technologie van het hoogste niveau

- gebruiksvriendelijk

- ook bruikbaar zonder SIM kaart met de optionele zoemer

- werkt ook op batterijen (48 u)

- het bereik kan worden uitgebreid met een optionele antenne (meer dan 1000 meter)

De zender (radio chip)

De dierenarts naait de zender in de merries vulvalip, 8-10 dagen voor het veulenen. Het innaaien is bijna pijnloos en maakt gebruik van de steriel verpakte naald en garen. Daardoor kan de merrie de zender langer dan 4 weken dragen zonder negatieve weefselreactie. 

Tijdens de bevalling en bij het verwijden van de vagina zal een kleine magneet worden getrokken uit de zender. Op dat moment zendt de zender een radiosignaal naar de ontvanger en activeert het alarm.

De afstand tussen de zender en het ontvangstapparaat mag 100 meter zijn. Die afstand kan worden uitbreid tot 1000 meter met een optionele sterkere antenne.

Bij het alarm kunt u beslissen om het volgende geregistreerde SIM-nummer niet meer te alarmeren.

De zender (radio chip) is 4 à 5 jaar bruikbaar, voor heel wat bevallingen.

U kunt de batterijstatus van de zenders duidelijk zien op het ontvangstapparaat tijdens een testalarm. Als het batterijniveau te laag is, kunt u de zender per post naar ons opsturen. Het zal binnen 1 à 2 werkdagen teruggestuurd worden, met een nieuwe batterij en een nieuwe plastic behuizing.

De voordelen van Sigloo zenders

- goedkoper

- eenvoudig en pijnloos in te naaien

- een uitgebreid bereik, nauwelijks beïnvloed door muren

- een langere batterijlevensduur,

- batterijstatus kan worden gecontroleerd

- batterij is vervangbaar voor een te verwaarlozen prijs. 

De Sigloo Geboortemelder biedt u 100% alarmzekerheid, zonder loos alarm. Het is een aanrader als u meerdere bevallingen per jaar hebt.

Tarieven (excl. 21 % BTW)

Sigloo geboortemelder (incl. 1 transmitter): 1295,00 €

Extra transmitter: 195,00 €

Transmitter oplader: 60,00 € 

Antenne 5 m kabel: 20,00 €

Buzzer: 40,00 €

Naaiset: 3,00 €

Magneet: 3,00 €

Contacteer ons vrijblijvend voor meer info.