Bestel sperma

Dutch Capitol

Dutch Capitol stamt af van de wereldberoemde stempelhengst Capitol I en de merrie Z-Rebella, een dochter van Rebel I Z (Ramiro Z x Almé Z x Heureka Z) uit de Holsteiner prestatiestam 429.
Moeder Rebella sprong zelf succesvol op internationaal niveau met Leon Thijssen. Grootmoeder H-Lorenza (Ladykiller xx) is niemand minder dan een volle zus van de invloedrijke Holsteiner stempelhengst Lorenz. Deze Ladykiller-zoon produceerde een groot aantal internationale springpaarden waarvan Everest Oyster, The Girl Next Door, Wiebe P en Limerick W de meest bekende zijn.

Dutch Capitol werd op driejarige leeftijd goedgekeurd door Studbook Zangersheide. Op vijfjarige leeftijd nam Dutch Capitol deel aan het WK voor jonge paarden in Lanaken. Vervolgens won Dutch Capitol op zevenjarige leeftijd een reeks wedstrijden op 1m40 niveau en behoorde daardoor tot de meest succesvolle springpaarden van zijn generatie. Vanaf zijn achtste jaar sprong Dutch Capitol op internationaal niveau met niet minder dan drie verschillende ruiters. Op zijn indrukwekkende palmares zien we onder meer plaatsingen op het NK in Hoofddorp, het EK voor Young Riders te Lissabon en op het CHIO in Den Bosch, Leeuwarden en Neustadt. Ook won Dutch Capitol het puissancespringen in Malmö met een hoogte van maar liefst 2m15.

Tot en met het jaar 2000 werden 53 nakomelingen van Dutch Capitol ingeschreven. Maar liefst 25% van deze groep nakomelingen behaalde resultaten in de nationale en internationale springsport. Met dit ongekend hoge percentage behoort Dutch Capitol tot de best verervende zonen van Capitol I binnen de Europese springpaardenfokkerij.

Goedgekeurde zonen
Dakar Z - 1m45

Nakomelingen
Drag du Buisson Z - 1m65
Dusty S Z - 1m60
Dodo 53 - 1m60
Dahlia Z - 1m60
Dandiego B Z - 1m60
Deuly Z - 1m60

Capitol I Capitano Corporal
Retina
Folia Maximus
Vase
Z-Rebella Rebel I Z Ramiro Z
Argentina Z
H-Lorenza Ladykiller xx
Babusa
Gekeurde hengst

Gekeurd voor Holstein Holstein , Zangersheide Zangersheide

Dekgeld op aanvraag

Sperma diepvries

Foto's