Bestel sperma

Doré van 't Zorgvliet (Doree van de Moskifarm)

Vader: ‘Heartbreaker’

Doree is goedgekeurd in het SBS en het AES Studbook. Zijn pedigree verzamelt het beste bloed uit de Nederlandse, Franse en Duitse (Holstein en Hannover) fokkerij. ‘DOREE’ heeft bovendien een uitzonderlijke lage inteeltcoëfficiënt: 0,29% berekend over negen generaties, wat hem tot een veilige keuze maakt voor de topfokkerij. 

Een TOP pedigree!

In de pedigree van Doree staan 4 succesvolle wereldhengsten op rij. Heartbreaker, Skippy II, Libero H & Voltaire zorgden niet alleen voor sensationele optredens op 1,60 m niveau, zij hebben zich ook al bewezen als grote verervers, met ontelbare supergoede springpaarden als nakomelingen.

Met een moeder en grootmoeder die beide uitzonderlijke paarden produceerden, behoort DOREE v/d Moskifarm tot een succesrijke en zeer levende stam:

Moeder: Verona van ‘t Zorgvliet

De moeder van Doree levert super sportpaarden. Haar dochter Contesse van ’t Zorgvliet (2002), een volle zuster van Doree van de Moskifarm, is op haar beurt de moeder van For Joy Van ’t Zorgvliet (2005), 1,60m show jumper onder ruiter Kevin STAUT       (Haras des Coudrettes - HDC).

Verona is ook de moeder van Bonheur van ’t Zorgvliet (2001), 1,50m onder het zadel van Juan Carlos GARCIA.

2de moeder

Sans Soucis, de tweede moeder van Doree, leverde naast Verona van ’t Zorgvliet  ook top sportpaarden zoals Dobel van ’t Zorgvliet (2003), 1,60 m met Daniël DEUSSER ( Duitsland), en Exclusieve van ’t Zorgvliet (2004), 1,50 m met Andreas OTT (Zwitserland)

ALGEMENE COMMENTAAR:

Doree heeft een uitstekende galop, gekoppeld aan een buitengewoon ruggebruik.

Zijn mooie model en zéér expressieve hoofd maken van hem een paard met een ideaal profiel in de fokkerij van moderne springpaarden. Bovendien beschikt Doree over een uitzonderlijke intelligentie, gekoppeld aan een sterk verlangen om te springen en veel energie.

Zijn ruiters beschrijven Doree als een springpaard met een sterk heupmechanisme, benen van staal en een supersterke rug, met andere woorden een echt sportpaard met alles wat een goede show jumper nodig heeft.

 

Op 4 jaar werd Doree goedgekeurd in het SBS en het AES Studbook, na een prachtige presentatie onder het zadel van ruiter Terry HOECKMAN. De Belgische en Nederlandse hengstenkeuringsjury omschreef de hengst als een echte rasverbeteraar en een grote aanwinst voor de fokkerij.

Op 4, 5, 6 en 7 jaar wist Doree zich steeds perfect te klasseren in alle finales van de Nationale Belgische Jumpingcompetitie. Vanaf 8 jaar maakte hij zijn intrede op de internationale scène, waar hij 52 wedstrijden liep, in heel Europa, niveau 2, 3, 4 en 5 sterren. Doree sprong schitterende resultaten bijeen met talrijke Clear Rounds, waardoor hij vele selecties kreeg voor deelnames aan Grand Prixs tot op 1,60 m niveau.

Toestand 2014

Door een zwaar ongeval (buiten de pistes) van Doree ‘s ruiter ‘Perry GERYL’,  gevolgd door een operatie en een lange revalidatie werd beslist de carrière van ‘DOREE van de Moskifarm’ voorlopig stil te leggen vanaf 01 januari 2014.

Eén positief facet aan dit verhaal is dat deze onderbreking DOREE de kans geeft om zich 100% in te zetten voor de fokkerij. 

Doree heeft een zeer modern model en past op de meeste merries, ook merries die zeer hoog in het bloed staan of een hoog percentage XX volbloed voeren.

Doree vererft voor 99,9 % zijn  uitzonderlijke soepelheid en razendsnelle reflexen, gekoppeld aan een groot vermogen.

Hij geeft hij alle kleurcombinaties, waaronder zijn eigen zeer mooie koffievos met zilverkleurige manen en staart. Onder zijn afstammelingen vinden we echter ook schimmels, bruine en blinkend voskleurigen.

Vanaf 2012 kregen we zijn eerste 2, 3, 4, 5 en 6-jarige afstammelingen te zien op de wedstrijdpistes.

Bij de 2 en 3-jarigen zijn de overwinningen in het vrijspringen al niet meer tellen. Alle youngsters schitteren in hun eerste vrijspringen, met een talent dat aan het ongelooflijke grenst. Een speciale vermelding toch voor volgende toppers: Curby du Seigneur, Corrèze, Dantee, Doofice, Jago, Jaro van de Donkhoeve, Fazoe, Ilaana, Gummy, Fara, Golden Lady, Zizi, Mia Dora, Doree Junior, Nouvelle d’Or, Norah , Natcho, Chopin van Heiste, Gummy, Golden Lady, Patshinko van de Moskifarm

Reeds 5 zonen van Doree zijn goedgekeurd als dekhengst: Fidgi, Doofice, Dantee, Jaro van de Donkhoeve, en Curbuy du Seigneur.

Curbuy du Seigneur (Goedgekeurde Dekhengst) zet in 2014 als zesjarige zijn eerste stappen op de internationale scène, en hij doet dit meteen met een opmerkelijk succes: in 2015 liep hij succesrijk onder ruiter Jérome GUERY. 1.45M Curby is in 2016 vertrokken naar de USA en zal verder worden uitgebracht door de Amerikaanse amazone Hannah Patten

JARO van de Donkhoeve (Goedgekeurde Dekhengst) laat zich als zevenjarige al direct van zijn beste kant zien op de Werelkampioenschappen in Lanaken. (1.45M)

Dantee v/d Moskifarm (Goedgekeurde Dekhengst) startte in 2014 zijn carrière als vijfjarige hengst op de Belgische hengstencompetitie en kwalificeerde zich na 4 manches probleemloos voor de grote finale op 1,20 m niveau. Hij liep 27 wedstrijden als vijfjarige waarin inbegrepen de complete Belgische Nationale Cyclus jonge paarden. In 2017 vertrok hij naar Griekenland waar hij zijn eerste Internationale proeven met succes afwerkte met DIMITRIS. (1.40M)

Jago (wedstrijdstal Vanderhasselt) liep een mooi palmares aan Clear Rounds samen als vijfjarige op de Belgische Nationale Cyclus en liet zich als finalist ook goed opmerken op de wereldkampioenschappen in Lanaken. (1.45m)

Corréze v/d Moskifarm ( ex du pont Letot) wist zich in 2014 als zesjarige al echt in de kijker te rijden met haar clear rounds op haar eerste driedaagse BIG CUP 1,25 m in Moorsele (België). Ze behaalde tevens in 2014 op het Internationaal CSI2* van Sancourt in Frankrijk een eervolle 4de plaats in de finale 1,35M met allemaal Franse Elite paarden. Op het Belgisch Kampioenschap jonge springpaarden in Gesves besloot ze als finaliste haar wedstrijdseizoen. Corrèze zal begin 2015 worden ingeschakeld voor de productie van embryo’s. Hierna zal zij terug Internationale wedstrijden lopen bij de zevenjarige paarden.

Ilaana v/h Maeshof zet opvallende prestaties neer in de Belgische nationale competitie en komt ook in aanmerking voor een internationale carrière als topsportpaard. Begin 2016 liep zij haar eerste CSI2* met zeer goede uitslagen op 1.25M niveau.

ITSI PITSI Doree van het Kathof werd verkocht aan de HH Farm in Florida In 2017 liep ze reeds haar eerste internationale proeven met Bernardo ALVES (BRA) op 1.50M niveau

ISORA van ’t Zorgvliet doet in 2016 haar geslaagd debuut met Bart CLARYS ( BEL) op 1.45M niveau

JINDRA van de Donkhoeve starte haar internationale carriere met Florence BAZIRE (FRA) en liet zich reeds internationaal opmerken op 1.40M niveau.

Heartbreaker Nimmerdor Farn
Ramonaa
Bacarole Silvano
Orchidee
Verona van 't Zorgvliet Skippy II Galoubet A
Gascogne
Sans Soucis Libero H
Karola
Gekeurde hengst

Gekeurd voor AES AES , SBS SBS

Dekgeld op aanvraag

Sperma diepvries

Video's