Bestel sperma

Aganix du Seigneur

Vader Ogano Sitte sprong in Grote Prijzen onder Dominique Hendrickx en behoort in de fokkerij tot de beste zoons van de wereldberoemde hengst Darco. Aganix’s moeder Cadix du Seigneur Z (Chellano Z) blijkt een waardevolle fokmerrie en leverde ook het springpaard Arsouille du Seigneur (Schilling) die door Robert Breul internationaal wordt uitgebracht in de Youngster Tour. 

Grootmoeder Atlanta Sitte Z (Aramis de la Cense) is ook moeder van het springpaard Callas Sitte Z (Calvaro Z) waarmee Christina Liebherr jarenlang meedraaide in de wereldtop. Daarnaast is Atlanta Sitte Z moeder resp. grootmoeder van de internationale springpaarden Riviera Sitte (Parco) van Martina Meroni resp. Rivella Sitte (Kannan) van Clint Sulmoni.  Aganix’s derde moeder Insel Sitte (Major de la Cour) is tevens de grootmoeder van zijn vader Ogano Sitte. Dit zorgt ervoor dat we Insel Sitte tweemaal aantreffen in Aganix’ pedigree, en wel in de derde generatie. Insel Sitte is niet zomaar een merrie want een dochter van het beroemde springpaard Gute Sitte waarmee Eric Wauters teambrons won op de Olympische Spelen te Montreal in 1976. Gute Sitte is gefokt in Hannover en stamt af van de beroemde hengst Grande (Graf) en de merrie Anisette Z xx (Zuccarello xx). En Anisette Z xx is niet zomaar een volbloed want in de vijfde generatie voert zij terug op de beroemde merrie Frizette xx (Hamburg xx) uit de fameuze fokkerij van Marcel Boussac. Haar beroemde status heeft Frizette xx in eerste instantie verworven door een lange reeks succesvolle renpaarden die haar nafok heeft voortgebracht. Daarnaast mogen we de lijn van Frizette xx beschouwen als één van ’s werelds beste springstammen. Dat is niet alleen te danken aan de Olympische medaille van Gute Sitte. Frizette xx is namelijk ook de vierde moeder achter het springpaard Sinjon (Vino Puro xx) waarmee George Morris teamzilver won op de Olympische Spelen te Rome in 1960. Ook is Frizette xx de achtste moeder achter de merrie Taquinerie xx (Tapalque xx). In 1992 werd Taquinerie xxwereldberoemd toen haar kinderen Nonix (Diableur) onder Michel Robert en Quinta C (Cyrus) onder Willi Melliger beide deelnamen aan de Olympische Spelen te Barcelona waar Nonix teambrons won. Een jaar later won Quinta C in Gijon de Europese titel.

 

Samengevat kunnen we vaststellen dat Frizette xx via drie verschillende dochters aan de basis staat van vier Olympische springpaarden waarvan er drie een medaille wonnen. Binnen de volbloedfokkerij heeft Frizette xx grote invloed via haar achterkleinzoon Tourbillon xx (Ksar xx). Het is deze hengst die we tweemaal aantreffen in de pedigree van Gute Sitte waardoor zij driemaal is ingeteeld op Frizette xx. De inteelt op Gute Sitte zorgt er automatisch voor dat Frizette xx zes maal verweven zit in de pedigree van Aganix. We kunnen dus terecht stellen dat Aganix du Seigneur met deze concentratie van Olympische springgenen alles in zich draagt om uit te groeien tot een topper, zowel in de sport als in de fokkerij. 

De hengst Aganix du Seigneur behoort tot de beste springpaarden van zijn jaargang en is een groot talent voor de internationale sport.
 
VEULEN
Bij het veulenkampioenschap van de AHECS in Ghlin, augustus 2006, was hij het meest opvallende veulen in de finale dankzij zijn bouw en krachtige bewegingen. Hij kreeg daar van de jury de meeste punten voor atletisch vermogen.
 
VRIJSPRINGEN
Op leeftijd van 2 en 3 jaar sprong hij elke keer als een echt springfenomeen.
 
DEKHENGST
Hij dekte op 3-, 4-, 5- en 6-jarige leeftijd een kleine 40 merries waaruit 30 levende veulens zijn geboren. Ze zijn bijna allemaal natuurtalenten: ze tonen vermogen, voorzichtigheid en positieve instelling.
 
OPLEIDING-SPRINGCARRIERE
Aganix heeft zijn opleiding gevolgd en is zijn springcarrière begonnen van oktober 2010 tot september 2012 bij Michael Korompis die hem vergelijkt met een andere authentieke crack van de wereldspringsport die hij ook gereden heeft: Tepic La Silla.
Voor Michael Korompis is Aganix een buitengewoon natuurtalent. Aganix wil altijd leren, hij is ongelooflijk voorzichtig en toont alle vermogen, en dat alles met speels gemak.
 
JOS LANSINK
Vanaf eind 2012 staat hij op stal bij Jos Lansink, die hem voor de helft gekocht heeft van zijn ontdekker Luc Henry. Jos Lansink ziet in Aganix zijn nieuwe Olympische troef voor Rio de Janeiro in 2016. 
Ogano Sitte Darco Lugano van la Roche
Ocoucha
Ialta Sitte Avontuur
Insel Sitte
Cadix du Seigneur Z Chellano Z Contender
Fayence
Atlanta Sitte Z Aramis de la Cense
Insel Sitte
Gekeurde hengst

Gekeurd voor AES AES , Zangersheide Zangersheide

Dekgeld € 600 + € 1200 bij dracht op 1/10/21

Sperma vers

Video's