Pour le sperme

Inshallah de Muze

Inshallah de Muze was de meest opvallende springhengst op de hengstenkeuring van het BWP en favoriet van zowel de jury als het publiek. De hengst sprong fenomenaal met een ongekend vermogen en geweldige springmanieren. Hij toonde over veel afdruk, bascule en reflexen te beschikken. Inshallah de Muze werd overtuigend verrichtingskampioen van het BWP.

De sportcarrière van Inshallah de Muze verloopt naar verwachting en de hengst heeft zeker veel potentie voor het hogere werk. Inshallah de Muze werd 6e bij de 7-jarigen in Mechelen en sprong al in internationale 1.40m rubrieken. Als 6-jarige was hij 3e in de hengstencompetitie van Lier en 5e in Gesves. Daarnaast sprong hij drie foutloze rondes in de Silver Cup. Als 5-jarige was hij foutloos in de Silver Cup van Hulsterlo en in Moerzeke en ook in de Pavo-hengstencompetitie van België waren er foutloze rondes. 

 

Vader Nabab de Reve sprong zelf Grand Prix. Grootvader For Pleasure won tweemaal Olympisch Goud en werd Europees Kampioen. Dan zien we springpaardenvererver en de Grand Prix springende Darco. Als 4e internationale springhengst in de rij zien we Chin Chin, die tweemaal deelnam aan de Olympische Spelen.

In de moederlijn vinden we uitsluitend presterende merries. Moeder Excellentia de Muze was finaliste in Gesves, grootmoeder Narcotique de Muze en overgrootmoeder Qerly Chin sprongen zelf op Grand Prix niveau. De merries presteren niet alleen in de sport ook in de fokkerij zijn ze succesvol. Bekende Grand Prix springpaarden uit deze moederlijn zijn o.a.: Werly Chin de Muze, Derly Chin de Muze, Walloon de Muze, Walnut de Muze, Estoy Aqui de Muze etc. 

De oudste nakomelingen van Inshallah de Muze springen goed. Honieke werd Kampioen van de Van Eeekeren Springcompetitie en Mezina DB werd Kampioen Vrijspringen van de Belgische Youngster Trials. Drie van zijn zonen werden doorverwezen naar de tweede bezichtiging van de KWPN hengstenkeuring. Ze springen net als hun vader met veel kwaliteit en vermogen. 
Patosi van den Doorndonk werd Veulen-kampioen in Leistreek. In 2013 kregen vier van zijn nakomelingen een eerste premie op het Nationaal Kampioenschap voor veulens in Moerzeke. Zijn veulen Nimbus van de Voortakker won op de Gewestelijke Prijskamp in Moerbeke, en ook in 2012 werd deze Prijskamp gewonnen door een nakomeling van Inshallah de Muze.

Inshallah de Muze: Het beste van België in één hengst.

Nabab de Rêve Quidam de Revel Jalisco B
Dirka
Melodie en Fa Artichaut
Caravelle
Excellentia de Muze For Pleasure Furioso II
Gigantin
Narcotique de Muze II Darco
Querly Chin
Étalon approuvé

Approuvé pour BWP BWP

Conditions de monte 300 € + 700 € op 1/10/19

Disponible en congelé

Photos
Liens