Pour le sperme

Global Express

Global Express stamt af uit één van de beste Franse sportstammen. Vader is de Quick Star zoon Oriënt Express die imponeerde op het Wereldkampioenschap in Normandië met zijn ruiter Patrice Delaveau door twee Zilveren medailles te winnen. Daarnaast was hij winnaar van meerdere Grote Prijzen en wereldbekerwedstrijden. Grootvader is de volbloed Laudanum xx die zelf op internationaal niveau sprong en een enorme invloed heeft gehad in de Franse springpaardenfokkerij.

Moeder is de top fokmerrie Dame Ricard, zij is o.a. moeder van Street Hassle, die nu 1.50m springt onder Lauren Hough, en van de Grand Prix springpaarden Iqbal des Hayettes en Ornella. Zij is ook grootmoeder van de goedgekeurde hengst Lindberg des Hayettes, die erg succesvol was op Grand Prix niveau onder Samantha Mcintosh. Grootmoeder Fidelite A was een succesvol internationaal Grand Prix springpaard en ook in de fokkerij was ze enorm succesvol. Ze is moeder van de goedgekeurde SF hengst Versailles en grootmoeder van het Grand Prix springpaard Olala de Buissy en meerdere internationale springpaarden als Marquise du Reverdy, Lydric du Reverdy, Lynx du Reverdy, Othello de Petra, Lucie de Reverdy etc.

Global Express is een hengst met de juiste instelling, hij heeft veel bloed en beschikt over groot, atletisch vermogen.

Global Express slaagde met mooie cijfers voor het KWPN verrichtingsonderzoek. Hij kreeg o.a. een 8 voor zijn galop en een 8 voor zijn rijdbaarheid en instelling.

In de sport presteert Global Express geweldig onder Lennard de Boer. Global Express werd gehuldigd als Nederlands Kampioen van de 5-jarige springpaarden in Ermelo. Hij sprong drie uitstekende foutloze rondes en eindigde elke ronde hoog in het klassement. Global Express won de hengstencompetitie klasse M in de Peelbergen en in Zuidbroek. In 2016 werd Global Express ook reservekampioen van de hengstencompetitie klasse L, waarbij hij op spectaculaire wijze de overwinning in de finalewedstrijd in ’s Hertogenbosch opeiste.

De eerste veulens van Global Express beschikken over een goede galop met veel sou-plesse, maar ook met de benodigde ruimte en kracht. Luciano werd kampioen van de veulenkeuring in Harich en kreeg een uitnodiging voor de nationale veulenkeuring.

Global Express heeft een volbloedpercentage van 64,26%.

Springindex KWPN: 136.

Global Express: goedgekeurde zoon van Oriënt Express uit een topfamilie.

Orient Express HDC Quick Star Galoubet A
Stella
Kamtchatka Le Tot de Semilly
Loripierre
Dame Ricard Laudanum xx Boran xx
Monta Bella xx
Fidelite A Arlequin x
Madone
Étalon approuvé

Approuvé pour KWPN KWPN , Selle Français Selle Français

Conditions de monte op aanvraag

Disponible en frais

Photos