Commander semence

Etoulon

Vader Toulon was hooggeplaatst in Grote Prijzen en Wereldbekerkwalificaties. Daarna zien we Calvados welke meerdere Grand Prix nakomelingen bracht. Verder in de afstamming zien we de hengsten Le Mexico en Lucky Boy xx. Zij zijn prestatieverervers en mede grondleggers van het huidige succesvolle KWPN paard.

Aan moederszijde vinden we een bewezen fokfamilie. Moeder is de preferente, prestatie en elite merrie Utareusa, zij bracht ook het 1.40m springpaard Atureusa en het 1.45m springpaard Dereusa S. Grootmoeder is de ster, preferent en prestatiemerrie Brigitte, zij bracht het Grand Prix springpaard Re Mexico en twee nationale springpaarden. Zij is tevens grootmoeder van het Grand Prix springpaard Tereusa. Meer internationale springpaarden uit deze familie zijn o.a.: Illusion, Pitareusa, Itareusa, Oteusie, Broken Heart en Amareusa S.

Als 3-jarige werd Etoulon reservekampioen van de KWPN hengstenkeuring en van het verrichtingsonderzoek. Hij slaagde met een topscore van 88½ punt en kreeg een 9 voor de onderdelen reflexen, techniek, vermogen en aanleg als springpaard. Voor zijn galop en zijn rijdbaarheid & instelling kreeg hij een 8½.

Etoulon is met zijn geweldige springtechniek één van de meest opvallende jonge springhengsten van Nederland. Als 4-jarige won Etoulon de hengstencompetities in Enschede, Roosendaal en Zuidbroek. In Zuidbroek werd zijn springen in beide rondes beloond met een 9½. Als 5-jarige werd Etoulon reservekampioen van de hengstencompetitie klasse M, met o.a. een overwinning in de competitie van Roosendaal. Als 7-jarige werd hij 2e in de finale wedstrijd in Den Bosch en eindigde hij als 3e in de eindstand van de hengstencompetitie klasse Z/ZZ.

Etoulon maakte onder Jur Vrieling zijn internationaal debuut tijdens het CSI de Wolden. Hij won de finale van de Youngster Tour en was nog twee maal foutloos. Daarnaast werd hij 7e in de Grote Prijs van Indoor Wierden en 9e in een 1.40m in Oldenburg.

Etoulon levert extreem goede fokkerij resultaten. Voor het vierde jaar op rij is hij vader van de Nationale veulenkampioen. In 2013 was het Imagine H, in 2014 was het Javanille VDL en in 2015 Korinchidee. Afgelopen jaar werd Larusa H gehuldigd als Nationaal veulenkampioen. Ook de kampioenstitel bij de 3-jarige springmerries werd door een dochter van Etoulon opgeëist: It’s A Girl GR. Zij werd niet alleen Nationaal Kampioen maar wist later in het jaar een topscore van 91 punten voor haar IBOP neer te zetten.

Insider VDL werd goedgekeurd voor het KWPN en eindigde als 3e in de Kampioenskeuring van de KWPN Hengstenkeuring. I’mulandro werd winnaar van de vrijspringwedstrijd voor 3-jarigen in Saasveld. Ifonia werd reservekampioen van de CK Groningen en Ijolisa behaalde 80 punten voor haar IBOP.

Springindex KWPN: 154.

Etoulon: talentvolle fokhengst en springpaard.

Toulon Heartbreaker Nimmerdor
Bacarole
Nikita Jokinal de Bornival
Hayland-L
Utareusa Calvados Uriel
Gold Rose
Brigitte Le Mexico
Terusa
Étalon approuvé

Approuvé pour KWPN KWPN , UNIRE UNIRE , Hannover Hannover

Conditions de monte € 300 + € 1200 bij dracht op 1/10/21

Disponible en frais

Photos
Vidéos