Pour le sperme

Corland

Een topafstamming met een vaderlijn die louter bestaat uit stempelhengsten. De moederstam is één van de beste van Holstein: nr. 104 A en gaat rechtstreeks op Retina terug die twee maal de Derby van Hamburg won.
Corland had zelf een indrukwekkende carrière met W.J. van der Schans. Hij was o.a. geplaatst in de volgende Grand Prix: 4e in Oslo, 6e in Helsinki, 5e in Bordeaux, 4e in Den Bosch, 5e in Maastricht, 7e in Zuidlaren, 7e in La Baule, 2e in Rotterdam en 7e in Calgary. Verder werd hij Benelux Kampioen te Den Haag, 7e in de WB van Verona en 2e in The Sires of the World in Lanaken. Op het EK bewees Corland bij de top van de wereld te behoren. Hij won beide kwalificaties door het beste landenwedstrijdresultaat en de snelste foutloze ronde in het jacht. In de finale eindigde hij als 9e. Corland sprong overtuigend over de loodzware parcoursen en heeft laten zien wat hij in huis heeft.
Het aantal nakomelingen van Corland die succesvol op Grand Prix- en Internationaal niveau presteren is ongekend hoog, een aantal bekende paarden zijn: Silvana met K. Staut, Snowland met R. Bril, Marlo met H. Dobbs, VDL Torlando met C. Solem, Sir Corland met W.J. van der Schans, VDL Rocksina met C. Hanley, VDL Theresa Lady met A. Flint, Heechhiem’s Tersina met N. van der Meij, Roland met T. Stockdale, Top Gun met B. Underhill, Sensation met S. Tepper, Selano met A. Zetterman. Andere succesvolle internationale springpaarden zijn: Rex G, HBC Dancing Queen, I Due Laghi Sunflower, Pracht S, VDL Santa Cruz, Spring G, Pablo V, Carlanda II, Selma, Vimaira, Sakita Zeldenrust, Verona, etc.
Ook bij de jongere springpaarden presteren zijn nakomelingen opvallend: Zalza II werd Kampioen van het Brits Open Kampioenschap voor 5-jarige springpaarden. Wisdom VDL Elc werd Kampioen van de 5-jarige springpaarden in Mexico, in Italië werden Tartufon della Monica en Corjulana Kampioen van de 5-jarige springpaarden en VDL Viper H werd in Canada Kampioen van de 6-jarige springpaarden. JCR Coriander werd Kampioen van de 4-jarige springpaarden in Brazilië. Enkele goedgekeurde zonen zijn Pacific, Sir Corland, Santa Cruz en Bacardi. Carlanda werd Nederlands Kampioen van de Young Riders en Little Miss werd Kampioen op het British Young Rider Championship. Oracle werd gekozen tot Hunter Kampioen van het jaar in de USA. Universe Miss werd Nationaal VeulenKampioen en VDL Pendence behaalde de hoogste ETPM van 2001, Cor de Son was winnaar van het WK te Lanaken voor 5-jarige springpaarden, VDL Torlando werd Nederlands Kampioen van de 5-jarige springpaarden en HBC Dancing Queen werd Nederlands Kampioen van de 6-jarige springpaarden, etc.
Springindex Zweden: 158.
Springindex Duitsland: 146.
Springindex KWPN: 133.
Corland bewijst met zijn eigen prestaties en met die van zijn nakomelingen een steunpilaar voor de fokkerij te zijn.Cor de la Bruyere Rantzau xx Foxlight xx
Rancune xx
Quenotte Lurioso
Vestale du Bois Margot
Thyra Landgraf I Ladykiller xx
Warthburg
Odetta Ronald
Ibylle
Étalon approuvé

Approuvé pour KWPN KWPN , DWB DWB , Hannover Hannover , Holstein Holstein , Selle Français Selle Français , SWB SWB , UNIRE UNIRE , Rheinland Rheinland , SBS SBS

Conditions de monte 300 € + 950 € bij dracht op 1/10/20

Disponible en congelé

Photos